Lifestyle

nr 53/2020

Jak praca w sprzedaży wpływa na osobowość?

Jak praca w sprzedaży wpływa na osobowość?
  • Jakie cechy osobowości według badań charakteryzują najlepszych handlowców?
  • Które z tych cech bezpośrednio wiążą się z sukcesami w sprzedaży?
Czytaj więcej
nr 52/2020

"Coś tu brzydko pachnie", czyli trudne rozmowy z pracownikami

"Coś tu brzydko pachnie", czyli trudne rozmowy z pracownikami
  • Jak prowadzić rozmowy dotyczące sfery prywatnej pracownika bez naruszania jego godności?
  • Jak przygotować się do takiej rozmowy jako szef?
Czytaj więcej
nr 51/2020

Zresetuj swój mózg!

Zresetuj swój mózg!
  • Czym jest tzw. Trzecie Miejsce według koncepcji Raya Oldenburga i dlaczego każdy z nas go potrzebuje?
  • Jakie są najczęstsze trudności związane z pracą zdalną?
  • Jak wykorzystać krótkie i długie przerwy oraz czas po pracy zdalnej, aby skutecznie zresetować umysł?
  • Jakich czynności unikać, by wypoczynek był skuteczny?
Czytaj więcej
nr 50/2020

Nie śpisz? Nie będziesz mieć wyników!

Nie śpisz? Nie będziesz mieć wyników!
  • Dlaczego hasła w rodzaju „szkoda czasu na sen” są nie tylko nieprawdziwe, ale wręcz szkodliwe?
  • Jakie czynniki wpływają na jakość naszego snu?
  • Jak pomóc organizmowi w nocnej regeneracji?
Czytaj więcej
nr 49/2020

Wellbeing w firmie ‑ jak zadbać o pracownika, by on zadbał o klienta?

Wellbeing w firmie - jak zadbać o pracownika, by on zadbał o klienta?
  • Czym jest wellbeing?
  • Dlaczego warto postawić na jego rozwój w swojej firmie?
  • Jak zadbać o pracownika, a jednocześnie nie stracić zdrowego rozsądku?
Czytaj więcej
nr 48/2020

Polscy przedsiębiorcy są bojowi... to znaczy: boją się!

Polscy przedsiębiorcy są bojowi... to znaczy: boją się!
  • Czego boją się polscy przedsiębiorcy?
  • Jak lata komunizmu oraz wczesnego kapitalizmu wpłynęły na mentalność polskich przedsiębiorców?
  • Na czym polega paradoks pomagania?
Czytaj więcej
nr 48/2020

Wino w biznesie

Wino w biznesie
  • Dlaczego szef sprzedaży powinien znać się na winie, nawet jeśli sam nie jest miłośnikiem tego trunku?
  • Dlaczego rekomendowanie win do posiłku przez kelnera w restauracji nie zawsze jest dobrym pomysłem?
  • Czy to samo wino może inaczej smakować w różnych okolicznościach?
  • Co ma korek i butelka do jakości wina?
Czytaj więcej

Następna
strona

Nastęna stron

Przejdź do

Partnerzy

Reklama